vegan-pasta-bolognese
Diner,  Recepten

Vegan pasta bolognese | Makkelijk en gezond recept

Deze vegan pasta smaakt naar pasta bolognese, zonder dat je het vlees mist. In een handomdraai maak je dit verrukkelijke recept en het is bovendien enorm voedzaam!

Afgelopen week heb ik iets enorm leuks mogen doen! De studievereniging SV Gente vroeg mij of ik een kookworkshop wilde geven. Natuurlijk wilde ik dat! Ik ging aan de slag en maakte een kookvideo. Studenten konden met mij mee koken en ik vertelde stap voor stap hoe je het gerecht maakt. Omdat ik wil laten zien dat gezond eten écht niet moeilijk hoeft te zijn, heb ik allemaal makkelijke recepten voorbereid. We doken de Italiaanse keuken in. Met gezonde bruschetta’s, deze vegan pasta bolognese en gezondere tiramisu was het een feestje! Het lijkt mij geweldig om in de toekomst meer te doen met kookworkshops.

Pasta bolognese is de meest bekende en geliefde pasta, daarom ging ik de keuken in om te experimenteren. Hier kun je namelijk prima een vegan variant van maken! Doordat linzen een vergelijkbare structuur hebben als het gehakt in pasta bolognese, vond ik dit een ideale vervanger. Daarnaast zijn linzen rijk aan vezels en eiwitten en zijn daarmee een goede vervanger van vlees.

vegan-pasta-bolognese

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

 • 150 g volkoren spaghetti
 • 1 wortel
 • 1 blik tomaten
 • 3 teentjes knoflook
 • 1  ui
 • 150 g linzen uit blik
 • 200 g champignons
 • 4 tl Italiaanse kruiden
 • Zout en peper naar smaak
 • Olie om in te bakken
 • Verse basilicum (optioneel)

Zo maak je het:

Snijd als eerste de ui en knoflook fijn. Snijd hierna de champignons in plakjes en rasp/snijd de wortel fijn. Verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook, totdat het glazig is. Breng het op smaak met zout.

Bak hierna de champignons mee, totdat ze bruin beginnen te worden. Breng het op smaak met een beetje zout. Voeg hierna de geraspte of fijngesneden wortel toe en bak het kort mee. Voeg de tomatensaus en Italiaanse kruiden toe.

Kook ondertussen de volkoren spaghetti zoals staat aangegeven op de verpakking. Roer de pastasaus goed door en voeg de uitgelekte linzen toe. Als de spaghetti al dente gekookt is, kun je de vegan pasta bolognese serveren. Garneer het gerecht met wat verse basilicumblaadjes. Eet smakelijk!

Deze bruschetta’s zijn heerlijk als voorgerecht! Vergeet niet een foto te delen op Instagram. Ik vind het altijd geweldig om jullie creaties te zien!