vegan-pasta-recept
Diner,  Recepten

Vegan pasta – Makkelijk en gezond recept

Deze vegan pasta smaakt naar pasta bolognese, zonder dat je het vlees mist. In een handomdraai maak je dit verrukkelijke recept en het is bovendien enorm voedzaam!

Naast Dry January, waar je een maand geen alcohol drinkt, is er ook Veganuary. Hierbij wordt je uitgedaagd om een maand geen dierlijke producten te consumeren. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet vegan ben, maar dat ik het af en toe wel leuk vind om eens te experimenteren. Pasta bolognese is de meest bekende en geliefde pasta, daarom ging ik de keuken in om te experimenteren.

Doordat linzen een vergelijkbare structuur hebben als het gehakt in pasta bolognese, vond ik dit een ideale vervanger. Daarnaast zijn linzen rijk aan vezels en eiwitten en zijn daarmee een goede vervanger van vlees. Als verrassend ingrediënt voegde ik kappertjes toe. Dit is een enorm smaakvolle en frisse toevoeging aan het gerecht. Houd je niet van kappertjes? Vervang het dan bijvoorbeeld door olijven. Bijkomend voordeel deze heerlijke vegan pasta is dat je ‘m binnen 30 minuten op tafel zet. Ideaal na een dag zwoegen op kantoor of school.

Op zoek naar meer vegan kookinspiratie? Maak dan ook eens dit recept voor chili sin carne.

vegan-pasta-recept

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 150 g volkoren pasta
  • Wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Tomaten uit blik (400 g)
  • Blik linzen (240 g uitlek gewicht)
  • 1 el kappertjes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak
  • Olie

vegan-pasta-recept

Zo maak je het:

Snipper als eerste de ui en hak de knoflook en wortel in kleine stukjes. Doe vervolgens een scheutje olie in de pan en fruit de ui, knoflook en wortel. Breng het op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.

Nadat je de ui, knoflook en wortel zo’n 3 minuten hebt gebakken, voeg je de tomaten in blik en Italiaanse kruiden toe. Laat de tomatensaus even pruttelen en voeg na 4 minuten de linzen en kappertjes toe.

Giet de pasta af en voeg het bij de tomatensaus. De vegan pasta is klaar, eet smakelijk!

Je kunt er ook Parmezaanse kaas over strooien, maar dan is het natuurlijk geen vegan pasta meer.

hilicious

Heb jij deze heerlijke vegan pasta gemaakt? Deel het dan vooral op Instagram. Ik vind niets leuker dan te lezen dat jullie mijn recepten hebben gemaakt. Kijk trouwens ook op mijn Instagram om mee te doen aan een hele toffe win-actie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *