vegetarisch-plaattaart-recept
Diner,  Food

Vegetarische plaattaart met bieten en feta

Wie heeft gezegd dat vegetarisch eten saai en ingewikkeld is? Naast dat deze plaattaart geweldig smaakt, is deze erg makkelijk te maken.

Sinds ik een week vegetarisch heb gegeten in de Nationale Week Zonder Vlees doe ik extra mijn best om van groente een feestje te maken. Gekookte bietjes vind ik los niet zo geweldig maar in combinatie met feta vind ik het heerlijk. Daarnaast ben ik gek op plaattaarten omdat eigenlijk alles hier lekkerder door wordt. Door verschillende gekleurde bietjes te gebruiken ziet de plaattaart er extra feestelijk uit. Naast dat je de vegetarische plaattaart heerlijk smaakt is deze ook nog eens erg snel te maken.

vegetarische-plaattaart-recept

Je hebt nodig:

  • 1 pakje filodeeg
  • 100 g feta kaas
  • 3 takjes tijm
  • 1 el honing
  • 4 gekookte bietjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Zo maak je het:

Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden en bekleed je de bakplaat met bakpapier. Vervolgens leg je een vel filodeeg op de bakplaat en smeer je de bovenkant in met olijfolie. Hierna leg je er een ander filodeeg bovenop en besmeer je de bovenkant weer met olijfolie. Herhaal dit proces tot het filodeeg op is en zorg ervoor dat het een rechthoek wordt.

Snijd vervolgens de gekookte bieten in dunne plakken. Hierna maak je de vulling voor de plaattaart. Roer de feta, tijm en honing door elkaar en verspreid dit over het filodeeg. Houd hierbij twee centimeter van de randen vrij zodat je deze later nog om kunt vouwen. Leg hierna de bietenplakjes op de feta-vulling en vouw de randen naar binnen. Smeer de randen in met olijfolie en zet de plaattaart hierna in het midden van de oven. Bak de plaattaart voor 20 tot 25 minuten goudbruin. Eet smakelijk!

vegetarische-plaattaart-recept

Ga jij deze vegetarische plaattaart binnenkort maken? Laat me vooral weten wat je ervan vindt want dat vind ik namelijk leuk om te horen. Op zoek naar nog een vegetarisch recept? Deze Mexicaanse bowl is een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *