verjaardagstaart-chocolade
Recepten,  Snacks

Verjaardagstaart met witte chocolade en frambozen

Deze verjaardagstaart met witte chocolade en frambozen is fantastisch (en makkelijk te maken!). Met een paar ingrediënten maak je het.

3x per week komen mijn recepten in de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Zo ook afgelopen donderdag, mijn verjaardag. Als je de kans krijgt om in de krant te zetten dat je jarig bent, dan moet je die kans pakken! Dus ik deelde deze fantastische verjaardagstaart met de lezers. Maar nu deel ik het recept ook met jou.

De vulling van de taart doet me een beetje denken aan Kinder Bueno, moet ik nog meer zeggen? Genoeg reden om deze taart eens te maken. Niet gezond, wel lekker voor een keer.

Nog meer bakken? Probeer deze banoffee taart eens. Gezonder bakken? Dan is dit bananenbrood altijd goed.

verjaardagstaart-chocolade

 

Je hebt nodig:

  • 150 g bloem
  • 150 g suiker
  • 5 eieren
  • Mespunt zout
  • 250 g mascarpone
  • 300 g witte chocolade
  • 75 g hazelnoten
  • 400 g rood fruit (ik gebruikte aardbeien en frambozen)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Scheid de eieren en zorg ervoor dat er geen eigeel bij het eiwit komt.

Mix nu het eiwit stijf met een keukenmixer in een ontvette beslagkom. Als het een beetje stijf wordt, doe je de helft van de suiker en een mespunt zout erbij. Zodra de eiwitpieken blijven staan, is je eiwitschuim klaar.

Mix in een andere kom het eigeel en de andere helft van het suiker zo’n 4 minuten tot een mooi geheel. Spatel hierna voorzichtig het eiwitschuim door het eigeel mengsel. Voeg ook voorzichtig de bloem toe.

Schenk het beslag in een ingevette bakvorm en bak de taart in zo’n 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Rooster de hazelnoten in een pan en blend ze daarna met een blender of keukenmachine fijn tot een soort pasta/ meel. Smelt de witte chocolade au bain Marie en roer dit door de hazelnootpasta. Roer ook de mascarpone erdoor.

Snijd de afgekoelde taart door de helft en verdeel de helft van de vulling over de onderste laag van de taart. Leg daar plakjes aardbei overheen. Verdeel de andere helft van de vulling over de bovenste laag en decoreer de taart met rood fruit. Eet smakelijk!

Deel een foto op Instagram als jij deze verjaardagstaart met witte chocolade en frambozen hebt gemaakt. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.