verse-gemberthee-recept
Recepten,  Snacks

Verse gemberthee – gezond en kruidig recept

Haal de herfstgeuren in huis met deze verse gemberthee. Geen slappe thee, maar een heerlijk kruidige kop! Met een simpel trucje maak je de lekkerste.

Voor ik je vertel hoe je deze heerlijke verse gemberthee maakt eerst even dit: Ik heb vandaag mijn diploma in ontvangst mogen nemen! Nu mag ik mezelf echt officieel diëtiste noemen. Ondanks de corona maatregelen had de Hanzehogeschool er toch een feestje van gemaakt. Inclusief baret, alcoholvrije bubbels en bloemen was het top geregeld. Op dit soort momenten kijk ik altijd even terug wat ik bereikt heb. Het was niet altijd even makkelijk, maar zonder dalen geen pieken. Ik kijk terug op een geweldige periode en met als kersen op de taart mijn afstudeerperiode en de Food Innovation Bachelor’s Award!

Nu over naar dit geweldige recept. De herfst is namelijk echt begonnen. Met dit regenachtige weer kan ik wel een verwarmend kopje thee gebruiken. In cafés hebben ze vaak gemberthee met een schijfje citroen op de kaart staan, maar dit kan lekkerder. Soms is het namelijk wat aan de slappe kant. Thuis ging ik experimenteren en ontdekte het perfecte recept. Zo maak je zelf super gemakkelijk verse gemberthee. De combinatie gember, sinaasappel, kaneel en kruidnagel is hemels! De hele keuken vult zich met herfstgeuren.

Nog even over gember. Er wordt beweert door veel gezondheidsgoeroes dat het gezond is, maar wat is daarvan wetenschappelijk bewezen? Er wordt beweert dat gember goed zou zijn bij de bestrijding van kanker, reuma en diabetes. Dit is helaas onvoldoende wetenschappelijk bewezen. Wel is er bewijs voor dat gember helpt tegen misselijkheid. Daarnaast is het een fantastische smaakmaker. Dus ja, gember is gezond en ik ben fan!

verse-gemberthee-recept

Je hebt nodig:

Voor 4 tot 6 koppen verse gemberthee

  • 1 sinaasappel
  • 1 stuk gemberwortel (ongeveer zo groot als je wijsvinger)
  • 2 kruidnagel
  • 1 kaneelstokje

verse-gemberthee-recept

Zo maak je het:

Kook 1 liter water en snijd ondertussen de sinaasappel en gember in plakjes. Wanneer het water kookt doe je dit in het pannetje samen met alle ingrediënten. Kook dit 2 tot 4 minuten in het pannetje. Zo kunnen alle ingrediënten goed intrekken, waardoor het een heerlijke kruidige thee wordt. Giet de verse gemberthee in een kop en geniet ervan!

hilicious

Bij een verse gemberthee past deze appel crumble perfect! Zo is de herfst compleet. Je kunt me altijd een berichtje sturen op Instagram dat je dit recept hebt gemaakt. Dat vind ik altijd superleuk om te lezen.