springrolls-24kitchen-recept
Diner,  Food,  Lunch

Vietnamese springrolls met komkommersalade

Je hebt dit populaire gerecht vast al eens voorbij zien komen. Deze springrolls met kip en mango zijn perfect voor een healthy lunch of diner. 

Springrolls zijn razend populair en dat is niet zo gek. Je kunt deze heerlijke hapjes naar je eigen smaak maken en doordat de rijstvellen licht van kleur zijn komen alle kleuren van de vulling er mooi in uit. Je kunt de hapjes frituren en dan krijg je loempia’s maar een gezondere manier is om ze vers te eten. Met rijstvellen werken kan best een lastig klusje zijn. De vellen zijn erg dun en kunnen hierdoor gemakkelijk scheuren. Wanneer je de rijstvellen te lang in heet water laat weken worden ze te glibberig en dat is niet de bedoeling. Je kunt voor de zekerheid altijd nog deze video bekijken waar het wordt voorgedaan.

Het voordeel van springrolls is dat je het helemaal naar jouw smaak kunt maken. Deze keer heb ik er bijvoorbeeld geen rijstnoedels ingedaan maar als je wilt dat de springrolls wat meer vullen kun je deze toevoegen. Wil je een vegan variant maken? De springrolls zijn erg lekker met gekruide tofu. De pittig gekruide kip samen met het zoete van de mango en het frisse van de munt maakt dit een gouden combinatie.

springrolls-24kitchen-recept

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 6 rijstvellen
  • Plakjes komkommer
  • Kiemgroenten
  • Wortel julienne
  • Een halve mango, in blokjes
  • Muntblaadjes

Gemarineerde kip:

  • 200 g kipdijfilet in stukjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 el ketjapsaus
  • Sambal naar smaak

Komkommersalade:

  • Halve komkommer
  • 1 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 3 cm rode peper, fijngehakt
  • 1 el honing

springrolls-24kitchen-recept

Zo maak je het:

Begin met het marineren van de kip. Doe alle ingrediënten voor de gemarineerde kip in een kom en laat het rusten. Ga ondertussen verder met het maken van de komkommersalade. Snijd de komkommer in kleine blokjes en voeg de overige ingrediënten voor de komkommersalade toe. Terwijl alle smaken in de komkommer trekken ga je verder met het bereiden van de kip.

Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en zodra deze heet genoeg is voeg je de gemarineerde kip toe. Bak de kip goudbruin. Hierna kun je beginnen met het vullen van de rijstvellen. Dip de rijstvellen even in een kom met warm water en vul ze hierna met groenten, kip, mango en als laatste de muntblaadjes. Doe niet te veel vulling in de rijstvellen want anders vallen ze uit elkaar. Vouw de rijstvellen strak in elkaar en draai ze in elkaar. Herhaal dit proces tot je alle rijstvellen hebt gevuld. De springrolls zijn klaar. Het is lekker om de springrolls te dippen in sojasaus maar chilisaus of sesamsaus is ook heerlijk. Eet smakelijk!

springrolls-24kitchen-recept

Wie kun jij heel erg blij maken met deze heerlijke Vietnamese springrolls? Deel het met diegene en vergeet niet een foto te maken van je creatie. Ik vind het namelijk erg leuk om te kijken dat jullie mijn recepten maken. Krijg je geen genoeg van de Aziatische keuken? Dit gerecht is ook een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *