
Vijgen appelcake – gezond en makkelijk recept
Gezond en vooral erg lekker: deze vijgen appelcake wil je. Met een paar ingrediënten maak je dit makkelijke recept. Haal snel de boodschappen in huis voor deze kruidige cake.
Deze gezonde vijgen appelcake past helemaal in het seizoen. De keuken vult zich met de geur van kaneel en koekkruiden als je deze cake gaat bakken, zo lekker! Je kunt de cake prima in plakjes snijden en invriezen, zodat je altijd een lekkere snack op voorraad hebt.
Nog meer zin om te bakken? Probeer dit bananenbrood eens. Of wat dacht je van deze pruimentaart met ricotta vulling.
Je hebt nodig:
- 300 g ongezoete appelmoes
- 200 g havermeel *
- 2 tl kaneel
- 2 tl koekkruiden
- 4 el honing of zoetstof naar smaak
- 2 eieren
- 1,5 tl baking soda
- 2 tl appelazijn of citroensap
- 1 appel
- 3 vijgen
- Snufje zout
*Havermeel kun je gemakkelijk zelf maken door havermout te vermalen tot meel.
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Meng hierna de appelmoes, eieren en honing/zoetstof door elkaar.
Roer hierna de havermeel, een snufje zout, kaneel en koekkruiden door het mengsel. Doe vervolgens de baking soda en appelazijn of citroensap erbij. Roer het beslag goed door elkaar.
Snijd de appel in kleine blokjes en roer dit door het cakebeslag.
Bekleed vervolgens een cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin. Snijd de vijgen door de helft en doe deze bovenop het beslag.
Bak de cake in zo’n 45 minuten gaar in de oven. Eet smakelijk!
Bakken kan zo makkelijk én gezond zijn. Heb je deze vijgen appelcake gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten.
Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

