volkoren-flatbread
Diner,  Lunch,  Recepten,  Snacks

Volkoren flatbread – 2 variatie recepten

Zelf volkoren flatbread maken is super simpel! Je hebt maar twee hoofdingrediënten nodig. Ik laat je twee variaties zien vandaag.

Ik kan elke dag wel volkoren flatbread eten! Heerlijk als lunch variatie, bij je favoriete curry, of in plaats van een wrap. Gelukkig kun je in de supermarkt steeds meer volkoren producten vinden. Je hebt tegenwoordig volkoren Libanees brood, wraps, naan brood en pita broodjes. Vandaag laat ik je zien hoe makkelijk het is om zelf volkoren flatbread te maken! Je hebt maar twee hoofdingrediënten nodig.

De eerste variatie die ik met je ga delen is die met volkoren meel en… witte bonen! Witte bonen zorgen voor een goede binding en ze zitten vol goede voedingsstoffen. Peulvruchten zijn rijk aan vezels en eiwitten, daarom ben ik er gek op.

De tweede variatie is een klassieker, namelijk flatbread van meel en yoghurt. Super simpel en super lekker. Als je eenmaal zelf flatbread hebt gemaakt, wil je niet meer anders.

volkoren-flatbread

Je hebt nodig:

Volkoren flatbread met witte bonen

  • 300 g witte bonen uit blik
  • 150 g volkoren tarwemeel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Mespunt zout

Volkoren flatbread met yoghurt

  • 200 g volkoren tarwemeel
  • 150 g yoghurt
  • 1 tl bakpoeder
  • Mespunt zout

Zo maak je het:

Bij de variant met witte bonen spoel je eerst de bonen goed om. Pureer de bonen hierna tot een gladde massa.

Doe hierna bij beide variaties alle ingrediënten in een kom en meng het met een keukenmachine tot een glad, elastisch geheel. Je kunt het natuurlijk ook kneden met je handen.

Wanneer het deeg elastisch aanvoelt, laat je het een kwartiertje afgedekt rusten.

Verdeel het hierna in gelijke stukken. Doe een beetje olie op een snijplank en rol de bolletjes deeg zo dun mogelijk uit.

Bak de flatbreads hierna in een verhitte pan in 2 minuten per kant goudbruin. Eet smakelijk!

Deel dit recept vooral met een volkoren flatbread lover! Laat het eindresultaat even zien op Instagram. Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt!