volkoren-naanbrood
Lunch,  Recepten

Volkoren naanbrood | Makkelijk lunch idee

Leg die standaard boterham snel terug, want dit zijn de betere lunch goals! Volkoren naanbrood met tzatziki en tomaat, simpel maar heerlijk. Zo maak je er een feestje van!

Ik kan er zo gelukkig van worden dat ik nieuwe smaakcombinaties ontdek. Ik ben gek op naanbrood en eet het vaak bij een curry, maar nu ging ik er een lekkere lunch van maken. Met tzatziki en verse tomaat heb je in een handomdraai een voedzame én heerlijke lunch. Tegenwoordig verkopen ze volkoren naanbrood in de supermarkt, dus je hoeft het niet eens zelf te maken.

Ik wil je inspireren en laten zien dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn. Het idee dat gezond eten alleen maar sla eten is, mag ook de prullenbak in. Je hebt tegenwoordig zoveel opties! De lunch kun je gemakkelijker veel gezonder en minder saai maken. Een volkoren boterham pindakaas kun je bijvoorbeeld pimpen met plakjes banaan. Ga ook eens voor havermout, volkoren wraps, volkoren naanbrood of volkoren Libanees brood. Varieer met gegrilde groente als ontbijt of ga voor gezondere spreads als tzatziki.

Over lunch goals gesproken: Probeer ook eens deze wrap variaties. Deze heerlijke bulgur-linzensalade kan ik je ook aanraden. De salade kun je gemakkelijk van te voren maken en meenemen.

volkoren-naanbrood

Je hebt nodig:

  • 1 volkoren naanbrood*
  • 1 tomaat
  • Tzatziki
  • Verse peterselie (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

*Ga ook eens volkoren wraps of volkoren Libanees brood. Bak de wraps even kort in de pan, zo worden ze lekker knapperig.

Zo maak je het:

Bereid het volkoren naanbrood zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes. Wanneer het naambrood goudbruin is gebakken, besmeer je het met tzatziki. Maak het af met plakjes tomaat en eventueel wat verse peterselie. Breng het broodje op smaak met een klein beetje zout en peper. Eet smakelijk!

volkoren-naanbrood

Deel je mijn missie om gezond eten makkelijker te maken? Deel mijn blog dan eens met iemand die hier ook blij van wordt. Dat zou ik supertof vinden! Blijf me zeker volgen op Instagram om op de hoogte te blijven.