volkoren-pancakes
Lunch,  Ontbijt,  Recepten

Volkoren pancakes met warme appeltjes – Gezond recept

Dit wil je! Deze volkoren pancakes met warme appeltjes zijn super lekker én gezond. Met een stapel volkoren pancakes begint je dag goed.

Ik werd vanochtend wakker in een magische witte wereld! Dit weer doet me denken aan de winterse avonturen van vroeger. Sneeuwengelen maken, op de slee naar de basisschool en schaatsen op natuurijs. Vooral van dat laatste word ik helemaal blij! Vroeger heb ik gewoon van dorpje naar stad geschaatst in Friesland. Hoe tof is het als dat weer kan?

Opwarmen met een grote stapel volkoren pancakes met warme appeltjes. Er is niets beter dan dat! Daarom deel ik vandaag dit makkelijke recept met je. Lekker als lunch of ontbijt! Het is zo makkelijk om zelf volkoren pancakes te maken en extra leuk dat het ook nog gezond is.

Ik ga deze week vooral aan de warme ontbijtjes om dit koude weer te trotseren. Wat dacht je van dit havermout recept? Als lunch kun je eens deze shakshuka proberen, superlekker en voedzaam!

volkoren-pancakes

Je hebt nodig:

Voor 8 tot 10 pancakes

  • 150 g volkorenmeel
  • 200 ml (plantaardige of halfvolle) melk
  • 1 ei
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • Olie om in te bakken

Gekarameliseerde appeltjes

  • 1 appel
  • 1 tl honing

Zo maak je het:

Meng het volkorenmeel met kaneel, bakpoeder en een snufje zout. Voeg hierna het ei toe en meng het kort. Voeg daarna al roerende de melk toe. Meng het tot een glad beslag. Snijd vervolgens de appel in blokjes.

Doe een beetje olie in een koekenpan. Schep met een lepel een paar hoopjes beslag in de pan. Zodra er bubbels ontstaan in het beslag, kun je de volkoren pancakes omdraaien. Herhaal dit proces, totdat het beslag op is.

Terwijl je de pancakes bakt, maak je de gekarameliseerde appeltjes. Doe de appeltjes en honing in een pannetje en verwarm het. Bak het zo’n 5 minuten en je zult zien dat er een mooi laagje om de appels ontstaat. Roer ondertussen goed door.

Stapel de pancakes bij elkaar op en serveer het met de warme appeltjes. Eet smakelijk!

volkoren-pancakes

hilicious

Wie maak jij blij met een stapel pancakes? Deel het met diegene! Vergeet je gemaakte recept niet te delen met mij op Instagram. Ik vind het altijd geweldig om te zien dat je thuis aan de slag gaat, daar doe ik het voor.