volkoren-pasta-zalm
Diner,  Recepten

Volkoren pasta met zalm – gezond recept

Simpel en super lekker, dat is deze volkoren pasta met zalm! Met een paar ingrediënten maak je dit voedzame gerecht vol gezonde omega-3-vetzuren.

Met deze volkoren pasta met verse zalm krijg je het idee dat je thuis uit eten bent. Het gerecht is zo lekker en voedzaam! En zeg nu zelf: er zijn weinig dingen lekkerder dan verse zalm dat op de huid gebakken is. Zalm zit boordevol selenium, gezonde omega-3-vetzuren en vitamine D. Deze vette vis is dus hartstikke gezond! Het advies is daarom om elke week een keer vette vis te eten. Vette vis verkleint namelijk de kans op hart- en vaatziekten en het heeft een positieve werking op je hersenen, ogen en zenuwen.

Eigenlijk heb je niet veel meer nodig dan volkoren pasta, spinazie, light zuivelspread, zalm en cherry tomaatjes. Zo simpel kan gezond eten zijn. Kies voor verse zalm, dat is extra lekker! Als je dit recept lekker vindt, dan ga je ook heel blij worden van deze gezonde Mac ’n Cheese.

volkoren-pasta-zalm

Je hebt nodig:

  • 2 verse zalmfilets
  • 150 g volkoren spaghetti
  • 250 g Cherry tomaatjes
  • 200 g light zuivelspread
  • 200 g spinazie
  • Sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Zout en peper naar smaak

volkoren-pasta-zalm

Zo maak je het:

Snijd als eerste de ui en knoflook fijn en snijd de Cherry tomaatjes door de helft. Doe een beetje olie in een pan en fruit de knoflook en ui. Kook ondertussen de pasta al dente, zoals staat aangegeven op de verpakking.

Zodra de de ui en knoflook glazig zijn gebakken doe je de zuivelspread, spinazie en Cherry tomaatjes erbij. Breng de saus op smaak met het sap van een halve citroen, zout en peper.

Marineer vervolgens de zalm met een beetje zout en peper. Doe hierna een beetje olie in een pan. Leg de stukken zalm met de huid naar beneden in de pan. Bak de vis nu voor ongeveer 4 á 5 minuten of totdat de huid goed loslaat van de pan. Draai de stukken zalm om en bak nog eens 1 a 2 minuten aan de bovenzijde van de zalm. Pers als laatste het sap van een halve citroen over de zalmfilets.

Giet de pasta af en meng het door de saus. Verdeel de volkoren pasta over 2 borden en leg de zalmfilets erop. Eet smakelijk!

Ik vind het zo tof dat jullie mijn recepten delen op Instagram! Zo leuk om te zien wat je ervan maakt. Je kunt me altijd een berichtje sturen via Instagram met recept-verzoekjes.