pita-kipshoarma-gezond
Diner,  Recepten

Volkoren pita met kipshoarma – makkelijk en gezond

Als je dit naar niet naar Griekenland kunt, dan haal je Griekenland toch gewoon in huis? Deze volkoren pita met kipshoarma is ontzettend lekker en gezond!

Normaal gesproken zou ik in de zomer lekker naar het buitenland gaan, maar door de pandemie leek dat mij dit jaar niet zo’n strak plan. Nu de zomervakantie aan is gebroken mis ik het toch wel. Mijn lievelingsbezigheid op vakantie is lekker laat uit eten gaan, lokale gerechten testen en lang gaan tafelen. Om er dit jaar toch een feestje in eigen land van te maken, heb ik deze volkoren pita met kipshoarma gemaakt, gezond en lekker!

Wanneer je de witte pita broodjes vervangt door een volkoren variant, krijg je meer vezels binnen en zit je langer vol. Daarnaast krijg je minder snel een suikerpiek. Natuurlijk is kipshoarma lekker, maar zorg ervoor dat je er veel groente bij serveert. Door de groente te grillen, wordt het gerecht heerlijk! Zo maak je in een paar stappen pita met kipshoarma in een gezond jasje.

pita-kipshoarma-gezond

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 2 of 4 volkoren pita broodjes
  • 200 g kipshoarma van kipdijfilet
  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • Komkommerplakjes (of meerdere groente voor een knapperige salade)
  • 1 tl (gedroogde) oregano
  • Zout en peper
  • Tzatziki

pita-kipshoarma-gezond

Zo maak je het:

Verwarm als eerste de oven voor en bak de pita broodjes zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijd hierna de paprika’s, courgette en komkommer in stukken. Grill de paprika en courgette vervolgens in een grillpan. Bak ondertussen ook de kipshoarma in een andere pan gaar.

Breng de groente op smaak met oregano, zout en peper. Wanneer de kip gaar is en de pita broodjes klaar zijn, kun je het gerecht serveren. Tzatziki is er enorm lekker bij als saus en maak het af met wat knapperige komkommerplakjes. Eet smakelijk!

hilicious

Een pita broodje over? Maak dan deze pita met roerei als ontbijt, een enorme aanrader! Deel jouw creatie vooral op Instagram, want dat vind ik altijd superleuk om te zien.