volkoren-pita-recept
Diner,  Recepten,  Snacks

Zelf volkoren pita maken – makkelijk recept

Zo maak je makkelijk volkoren pita met dit recept. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze pita’s te maken.

Zelf pita’s maken is makkelijk en zoveel lekkerder dan uit de supermarkt! Doordat je deze in de pan bakt en niet in te oven, heeft het ook wel iets weg van naanbrood. Met dit recept voor volkoren pita wil je niet meer anders.

De volkoren pita is vegan en vezelrijk, maar vooral ontzettend smaakvol. Lekker met (Vega) shoarma of voor bij een curry bijvoorbeeld.

Lekker te combineren met deze zoete aardappel curry

volkoren-pita-recept

Je hebt nodig:

Voor 8 tot 10 pita’s

  • 500 g volkorenmeel (speltmeel kan ook)
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 el zout
  • 1 el suiker
  • 300 ml lauwwarm water
  • Olijfolie om mee te bakken

Handig om te hebben: keukenmachine met deeghaken. Of anders kun je je spierballen gebruiken.

Zo maak je het:

Meng gist en suiker door het lauwwarme water. Roer totdat het is opgelost en laat 5 minuten staan.

Vervolgens doe je het meel in een kom en doe je het gistmengsel erbij. Kneed dit met een keukenmachine met deeghaken in 10 minuten tot een elastisch deeg. Vervolgens doe je het zout erbij en kneed je het door, zodat het goed verdeeld is.

Doe een theedoek over de kom met deeg en laat het deeg minimaal 30 minuten rijzen. Het liefst een uur. Je wilt dat het deeg minimaal is verdubbeld in grootte.

Nu verdeel je het deeg in 8 of 10 bolletjes en kneed je de bolletjes met je handen tot een platte pita van ongeveer een cm dik.

Smeer de platte pita’s in met olijfolie aan elke kant. Bak nu de pita’s in een koekenpan zo’n 2 tot 3 minuten aan elke kant.

hilicious

Gezond en lekker, heb je dit recept voor volkoren pita gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten. 

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.