speltsalade
Diner,  Lunch,  Recepten

Warme speltsalade met paprika, kikkererwten en halloumi

Deze warme speltsalade met paprika, kikkererwten en halloumi heeft alles. De lekkere bite van spelt, het zoete van de paprika en het hartige van de halloumi. De frisse granaatappelpitjes maken het helemaal af.

Je kent spelt wel van speltbrood en spelt couscous, maar je hebt natuurlijk ook de ‘gewone’ speltkorrel. En dat kan ik jou aanraden! Vergeleken met couscous heeft spelt veel meer bite en dat is heerlijk. De spelt is op smaak gebracht met specerijen en lekker veel verse kruiden. De toevoeging van paprika, kikkererwten, halloumi en granaatappel maakt het niet alleen voedzaam, maar vooral smaakvol.

Halloumi fan? Maak ook eens deze halloumi burgers. En krijg je geen genoeg van goedgevulde salades? Probeer dan eens deze zomerse couscoussalade met aardbeien.

speltsalade

Je hebt nodig:

Voor 2 tot 3 personen als maaltijd of voor 4 tot 6 personen als bijgerecht

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 paprika’s
  • 1 limoen
  • 15 g koriander
  • 10 g munt
  • Halve granaatappel
  • 200 g halloumi
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 tl komijnpoeder
  • Half bouillonblokje
  • 150 g spelt
  • 200 g kikkererwten
  • Olie

Zo maak je het:

Snijd de ui en knoflook fijn en verhit wat olie in een pan. Fruit de ui en knoflook zacht en doe daarna de komijnpoeder en tomatenpuree erbij. Bak 2 minuten mee en doe vervolgens de spelt, 500 ml kokend water en een half bouillonblokje erbij. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen en roer ondertussen door.

Snijd ondertussen de paprika’s en halloumi in blokjes, snijd de koriander en munt fijn en haal de pitten uit de halve granaatappel. Verhit wat olie in een andere pan en bak de halloumi goudbruin en bak de blokjes paprika mee. Zodra de spelt gaar is voeg je het rasp van een halve limoen en het sap van een hele limoen toe. Voeg ook de verse kruiden, afgespoelde kikkererwten, gebakken halloumi en paprika toe. Maak af met granaatappelpitten.

Serveertip: Lekker met een eetlepel dikke yoghurt.

Variatietip: In plaats van paprika kun je ook gebakken aubergine, courgette of tomaten gebruiken.

Ga jij deze speltsalade maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.