
BBQ recept: watermeloen met feta en munt
Maak een feestje van je barbecue met dit frisse recept. De combinatie van watermeloen met feta en munt is een heerlijke toevoeging voor elke BBQ.
Deze zomerse temperaturen vragen om picknicks, ijskoude drankjes en natuurlijk barbecueën. Wanneer ik weer eens BBQ voelt het alsof de zomer écht is begonnen. Dit recept voor watermeloen met feta en munt is een gezonde, frisse tegenhanger bij al het vlees en dips met stokbrood.
Watermeloen is een van mijn favoriete zomerfruit. Het zoete en frisse gaat perfect samen met het romige en zoute van de feta. Munt maakt het geheel af. Door de watermeloen kort te grillen op de BBQ krijgt het een rokerige smaak. Met slechts een paar ingrediënten maak je dit gezonde BBQ recept.
Nog op zoek naar lekkere dips bij het stokbrood? Deze aubergine tapenade of deze wortelspread kan ik aanraden. Deze hummus met geroosterde wortel is trouwens ook geweldig. Deze burrata salade is fantastisch als bijgerecht.
Je hebt nodig:
- Watermeloen, in partjes
- Feta (hangt er vanaf hoeveel je gaat maken. Voor 1 watermeloen heb je meer dan genoeg aan een pakje feta van 200 g)
- Muntblaadjes, fijngesneden
- Zout en peper
Zo maak je het:
Strooi als eerste een beetje zout en peper op de partjes watermeloen. Zodra de BBQ goed op temperatuur is kun je de watermeloen kort grillen, ongeveer 1 tot 2 minuten op elke kant. Verkruimel hierna feta over de watermeloen. Als laatste strooi je muntblaadjes over de watermeloen. Eet smakelijk!
Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze watermeloen van de BBQ gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

