aubergine-curry
Diner,  Recepten

Week zonder vlees recepten | 5x gezond & makkelijk

Het is de nationale week zonder vlees en dat is een groot feest met deze 5 fantastische recepten. Van curry tot pasta, laat je verrassen door de heerlijke smaken.

Aubergine curry

aubergine-curry

Met deze recepten in de week zonder vlees mis je niks. De curry is lekker kruidig, maar vooral de structuur is fantastisch. De aubergine is eerst een soort van gefrituurd, waardoor je een zachte en lekkere structuur krijgt. De chilipeper geeft pit aan het gerecht en de kruiden maken het af. De frisse yoghurtsaus met munt geeft een fris contrast aan het gerecht. Hier vind je het recept.

Gevulde zoete aardappel

week-zonder-vlees-recepten

Geloof me, dit recept wil je proberen. Zoete aardappel smaakt zoveel beter uit de oven en de kruidige vulling en romige avocadodip maken het af. De gevulde zoete aardappel maak je in een handomdraai. Zo begin je de Week Zonder Vlees goed met een van deze makkelijke recepten. Hier vind je het recept.

Gado Gado

week-zonder-vlees-recepten

Gado Gado betekent letterlijk mix-mix. Het is een gerecht met verschillende groente, overgoten met pindasaus. En dit is niet zomaar pindasaus, dit is zelfgemaakte. Dat is veel lekkerder dan een kant-en-klare saus! Dit Gado Gado recept met pindasaus maakte ik met spitskool, sperziebonen, wortel en komkommer. Maar voel je vrij om te variëren. Kijk in het recept naar variatie suggesties. Hier vind je het recept.

Eenpansgerecht: zoete aardappel curry

week-zonder-vlees-recepten

Een makkelijk en gezond eenpansgerecht: deze zoete aardappel curry is heerlijk! Hier vind je het recept.Tip: Laatst heb ik een recept gedeeld hoe je zelf currypasta maakt. Die is hier fantastisch bij en een portie is precies genoeg voor dit recept. Nog meer curry inspiratie recepten voor de Week Zonder Vlees? Probeer ook eens deze kikkererwtencurry.

Truffel pasta met paddenstoelen en tomaatjes

week-zonder-vlees-recepten

Deze truffel pasta komt hoog op mijn lijstje met lievelingsrecepten. Met truffeltapenade geef je een rijke smaak aan de pasta. Paddenstoelen, spinazie, tomaatjes en parmezaanse kaas maken het af. Met deze truffel pasta maak je indruk. Hier vind je het recept.

Ga jij deze recepten maken in de Week Zonder Vlees? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.