winterthee
Recepten,  Snacks

Gezelligheid en gezondheid in een kop: winterthee

Zo maak je de lekkerste winterthee met sinaasappel, appel, gember en kaneel. Lees verder voor dit hartverwarmende recept.

De geur van deze winterthee vult zich door het huis en daar krijg je een warm kerstgevoel van. Het aromatische van kaneel en appel samen met de citrustonen van sinaasappel en het warme van gember en steranijs, fantastisch! Het is gelijk een heerlijke manier om meer water te drinken. Per dag heb je namelijk zo’n 1,5 tot 2 liter water nodig. Dat kan in de koude maanden een uitdaging zijn, want koud water drinken kan dan minder fijn zijn. Deze thee maakt het een stuk makkelijker.

En mocht je je huis willen verkopen en bezichtigingen hebben, dan denk ik dat de biedingen omhoog vliegen als de geur van deze thee zich verspreid over de woning. Trouwens ook een goed idee om dit te maken na een avondje gourmetten.

Om in de herfst inspiratie te blijven heb ik wat heerlijke suggesties voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van een versgebakken bananenbrood bij deze thee? Of een lekkere en gezonde appelcake? Stamppot hoort ook bij de herfst en deze met zoete aardappel is heerlijk.

winterthee

Je hebt nodig:

Voor 1 grote pot

  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • 2 plakjes gember
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs (optioneel)
  • 1,5 liter water

Zo maak je het:

Snijd de appel en sinaasappel in plakjes en doe in een pan samen met gember, kaneel en steranijs. Giet 1,5 liter erbij en verwarm de thee zo’n 10 minuten op het vuur. Schenk de winterthee in kopjes en geniet ervan!

Ga jij deze winterthee maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.