witte-chocolade-panna-cotta
Recepten,  Snacks

Witte chocolade panna cotta met kandij en kersen

Je maakt dit dessert met maar 5 ingrediënten en het is geliefd bij iedereen. Want deze witte chocolade panna cotta is een knipoog naar de meest gemaakte taart bij verjaardagen: de monchoutaart.

Het geheim van een goede panna cotta is de verhouding gelatine. Je wilt niet te veel toevoegen dat het een stijf puddinkje wordt, maar ook niet te weinig dat het helemaal in elkaar zakt. Met dit recept komt het helemaal goed.

Nog meer dessert inspiratie nodig? Maak dan eens deze pornstar martini tiramisu of deze no Bake cheesecake met cantuccini en stoofpeertjes.

witte-chocolade-panna-cotta

Je hebt nodig:

Voor 6 personen

  • 400 ml slagroom
  • 150 g witte chocolade
  • 2,5 blaadje gelatine
  • 1 blik taart & vlaaivulling kersen
  • 6 kandijkoeken

Extra: 6 kommetjes

Zo maak je het:

Week de gelatine blaadjes in koud water. Snijd de chocolade in kleine stukjes. Breng daarna de slagroom aan de kook in een pan. Zodra het kookt doe je het vuur uit en roer je de zacht geworden gelatine blaadjes erdoor totdat het helemaal is opgenomen. Roer de chocolade door de slagroom en roer goed door totdat alle chocolade is gesmolten. Giet de panna cotta in kommetjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Ik doe dit een avond van te voren.

Zet vervolgens een bak met kokend water klaar en zet de kommetjes hier even in. Zo wordt de buitenkant van de panna cotta verwarmd en krijg je het makkelijker uit de kommetjes. Verkruimel kandijkoek over een bordje en stort de panna cotta. Verdeel als laatste wat taartvulling over de borden. Eet smakelijk!

hilicious

Heb je deze witte chocolade panna cotta gemaakt? Deel het op Instagram! Ik vind het namelijk altijd zo leuk om te zien dat mijn recepten worden gemaakt. Op Instagram deel ik trouwens nog meer leefstijltips en recepten. 

Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.