
Birthday cake: Witte chocolade taart met frambozengelei en rood fruit
Happy birthday to me! Ik ben vandaag 20 jaar geworden en dat moet natuurlijk gevierd worden met taart (en champagne). Voor deze gelegenheid heb ik een verrukkelijke witte chocolade taart met frambozengelei en rood fruit gemaakt en geloof me, die wil je proberen. Het zoete en romige van de witte chocolade gecombineerd met het frisse van het fruit maakt het een onweerstaanbare taart. Normaal gesproken deel ik gezonde recepten op mijn blog, maar voor mijn verjaardag maak ik een uitzondering. Je bent tenslotte maar een keer per jaar jarig.
Je hebt nodig:
Taart:
- 300 g boter
- 100 g witte chocolade
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 300 g witte bastard suiker
- 6 eieren
- Snufje zout
Witte chocolade botercrème:
- 20 g bloem
- 120 ml melk
- 100 g roomboter
- 100 g poedersuiker
- 1 tl vanille aroma
- 100 g wite chocolade
Frambozengelei:
- 250 g (diepvries) frambozen
- 2 gelatineblaadjes
- 1 el citroensap
Garnering:
- Rood fruit naar keuze
- Witte chocolade
Materialen:
- Springvorm
- Keukenmachine
Zo maak je het:
Taart:
Verwarm als eerste de oven voor op 175 graden. Begin daarna bij het maken van de taart. Klop met de keukenmachine de boter romig en zodra de boter goed los is geklopt kun je suiker en zout toevoegen. Nadat de boter goed is vermengt met de suiker voeg je één voor één de eieren toe en mix je het tot een glad geheel. Vervolgens voeg je het zelfrijzend bakmeel in delen toe aan het mengsel. Blijf mixen tot je een glad geheel hebt. Ondertussen kun je de witte chocolade au bain marie smelten. Het is belangrijk dat je goed blijft roeren want anders kan de chocolade verbranden. Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan het cakebeslag en wanneer het een glad geheel is kun je het storten in een ingevette springvorm. Bak de taart 60 minuten op 175 graden goudbruin.
Botercrème:
Als tweede begin je met de witte chocolade botercrème. Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje. Roer het geheel goed door en verhit het mengsel. Breng het mengsel rustig aan de kook en zodra het kookt draai je het vuur zachter. Het is belangrijk dat er geen klontjes in het mengsel zitten. Roer het mengsel goed door totdat het een dikke substantie is. Als het mengsel dik genoeg is, kun je het laten afkoelen in een kommetje.
Wanneer het bloemmengsel is afgekoeld kun je de boter, poedersuiker en vanille aroma met een keukenmachine goed loskloppen tot een romig geheel. Intussen smelt je de witte chocolade au bain marie. Als alle chocolade is gesmolten is het belangrijk dat het afkoeld. Het moet dezelfde temperatuur als de botercrème krijgen. Wanneer dit het geval is kun je verder. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en mix dit nog 5 minuten. Voeg als laatste de afgekoelde witte chocolade in delen toe aan het mengsel.
Frambozengelei:
Als de taart goudbruin is gebakken en is afgekoeld kun je beginnen met het laatste component van de taart, namelijk de frambozengelei. Leg de gelatineblaadjes in koud water. Pureer vervolgens de frambozen en verhit het kort in een steelpannetje. Voeg het citroensap toe en roer het geheel goed door. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het frambozenmengsel. Zodra de gelatine is opgelost kun je het vuur uit doen en het mengsel laten afkoelen.
Garnering:
Het laatste en leukste gedeelte is aangekomen, namelijk de opmaak. Snij de taart horizontaal twee keer door zodat je drie lagen cake krijgt. Besmeer op de eerste laag cake een laag witte chocolade botercrème. Leg hier weer een laag cake op. Besmeer op deze laag cake de frambozengelei. Leg de laatste laag cake op de frambozengelei. Met de overige botercrème besmeer je de taart totdat deze egaal wit is geworden. Bovenop de taart verspreid je het rood fruit. Als laatste rasp je de witte chocolade en verspreid je dit over de rand van de taart en bovenop de taart. Eet smakelijk!
Ga jij deze onweerstaanbare taart binnenkort maken? Laat het me vooral weten dat vind ik namelijk super leuk. Je kunt een reactie plaatsen of mij bereiken via instagram via de hashtag #hilicious. Wil je liever een gezonde taart maken? Dan is deze taart misschien wel wat voor je.

