wortels-kerst-recept
Diner,  Recepten

Wortels uit de oven met yoghurtsaus – kerst recept

Een makkelijk én gezond kerst recept: deze wortels uit de oven met yoghurtsaus en pistachenoten zijn geweldig! De verassende smaken zorgen voor een bijzonder bijgerecht.

In deze donkere dagen vind ik het zo gezellig om door de stad te lopen op zoek naar de meest hysterische kerstverlichting. In november kan ik al fantaseren over het kerstmenu en deze wortels uit de oven kunnen niet ontbreken op het menu. Verassend met een yoghurtsaus en pistachenoten.

Bijgerechten vind ik misschien nog wel het leukste om te maken bij kerst. Het is een uitdaging om van ‘saaie’ groente en aardappelen een showstopper te maken. Deze wortels uit de oven zijn precies een kerst recept dat ik zou serveren. De wortels zijn licht pittig en kruidig, dat samen met een limoen yoghurtsaus en pistachenoten maakt het verassend lekker.

Naast deze wortels uit de oven ben je vast op zoek naar meer kerst recept inspiratie. Deze zoete aardappel met granaatappelpitjes zijn geweldig! En dit is misschien wel het lekkerste dessert dat ik op mijn blog heb: no bake cheesecake met stoofpeertjes. 

wortels-kerst-recept

Je hebt nodig:

  • 600 g bospeen
  • 1 el olie
  • 0,5 el honing of een suikervrije variant
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • Snufje chilivlokken
  • Zout en peper
  • 25 g pistachenoten

Yoghurtsaus:

  • 75 ml yoghurt
  • Sap halve limoen
  • 1 teentje knoflook

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de bospenen en snijd de penen door de helft. Verdeel daarna de olie, honing, knoflookpoeder en chilivlokken over de penen. Breng het extra op smaak met zout en peper. Doe daarna de penen in een ovenschaal en bak in zo’n 40 minuten gaar. Na 20 minuten even husselen.

Maak ondertussen de yoghurtsaus. Snijd een teentje knoflook fijn en meng dit met yoghurt en het sap van een halve limoen. Breng het op smaak met een snufje zout.

Wanneer de bospenen uit de oven komen verdeel je de yoghurtsaus over het midden en maak je het af met fijngehakte pistachenoten. Eet smakelijk!

Tip: Je kunt de wortels van tevoren maken. Dan hoef je met kerst alleen de wortels nog op te warmen en de yoghurtsaus en noten erover te doen.

hilicious

Deel jouw kerstmenu met mij op Instagram, ik ben erg benieuwd!