wortelspread-beleg-recept
Recepten,  Spreads

Recept: wortelspread met rozemarijn

Deze wortelspread is lekker voor bij de borrel én perfect voor op brood. Met slechts 6 ingrediënten maak je deze voedzame wortelspread.

Afgelopen weekend stond ik op een proeverij bij de boerderijwinkel van Fries vlees pakket. Hier heb ik een aantal verrassende hapjes gemaakt. De wortelspread was een groot succes en hierbij het recept zodat je deze thuis kunt maken.

Deze wortelspread is heerlijk als dip voor bij de borrel en perfect voor op de boterham. De combinatie van rozemarijn met wortel en een lichte smaak van honing is heerlijk. Door de wortel te bereiden in de oven komt de smaak beter tot zijn recht.

wortelspread-beleg-recept

Je hebt nodig:

  • 1 winterpeen
  • 2 el olijfolie
  • 10 g honing
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • Zout naar smaak
wortelspread-beleg-recept

Zo maak je het:

Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius. Hierna schil je de wortel en snijd je de wortel in kleine blokjes. Leg de blokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel de wortels met olijfolie. Zorg ervoor dat de olijfolie goed verdeeld is en strooi vervolgens zout over de wortels. Bak de wortels totdat ze zacht zijn in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten. De baktijd kan verschillen per oven dus houdt het even in de gaten.

Draai na 25 minuten de wortels om en pers er een teentje knoflook over uit. Als laatste voeg je de rozemarijn toe en bak je de wortels nog een tijdje tot ze zacht zijn. Zodra de wortelblokjes gaar zijn laat je deze even afkoelen. Wanneer het is afgekoeld kun je het wortelmengsel pureren samen met een eetlepel honing, dit kan met een staafmixer of een keukenmachine.

De wortelspread kun je het beste in een afgesloten potje in de koelkast bewaren. Eet smakelijk!

wortelspread-beleg-recept

Heb jij deze wortelspread met rozemarijn gemaakt? Laat het me vooral weten want dat vind ik namelijk erg leuk om te lezen. Misschien is het recept voor deze hummus of voor deze aubergine tapenade ook wel iets voor je.