wraps-recept-lunch
Lunch,  Recepten

Lunch to go recept: 3x wraps

Stop dat bammetje pindakaas maar weer terug in je broodtrommel, want deze 3 wraps wil je als lunch. Het recept is erg makkelijk, je maakt de wraps zo.

Er is altijd een punt in het jaar waar ik in een sleur terecht kom. In het begin van de schoolperiode is alles nieuw, maar op een gegeven moment kom je in het ritme en gaat het vanzelf op de automatische piloot. Op zo’n moment kom ik in mijn vaste patroon, terwijl het verfrissend werkt om op zo’n moment iets nieuws te proberen. De standaard boterhammen met pindakaas of hummus worden in de ochtend gesmeerd, zodat ik deze mee kan nemen als lunch. Om deze standaard te doorbreken, heb ik 3 wraps gemaakt. Deze zijn erg makkelijk mee te nemen en op deze manier wordt lunchen weer een feestje.

De wraps zijn alle 3 hartstikke voedzaam. Er zitten lekker veel vezels in, doordat het volkoren wraps zijn belegd met groente. Binnen 2 minuten maak je deze wraps. Er is een vega, vegan en vlees variant. Het is maar net waar je zelf zin in hebt.

Even voor de avondmensen onder ons: Je kunt de wraps prima een avond van te voren maken en ze in een bakje bewaren in de koelkast. Het recept voor deze wraps als lunch is namelijk goed te bewaren. Zo kun je in de ochtend 5 minuutjes langer blijven liggen.

wraps-recept-lunch

Wrap met tzatziki en kipfilet

Je hebt nodig:

Voor 1 wrap

 • 1 volkoren wrap
 • 1 el tzatziki
 • 2 plakjes kipfilet
 • Handje verse spinazie

Zo maak je het:

Besmeer de volkoren wrap met tzatziki en beleg de wrap vervolgens met kipfilet. Leg vervolgens een handje spinazie in het midden van de wrap en rol de wrap stevig op. Je kunt de wrap makkelijk oprollen in zilverfolie, maar je kunt het ook goed bewaren in een bakje. Eet smakelijk!

wraps-recept-lunch

Wrap met hummus

Je hebt nodig:

Voor 1 wrap

 • 1 volkoren wrap
 • 1 el hummus naar keuze
 • Handje knapperige groente naar keuze, ik gebruikte wortel en spinazie

Zo maak je het:

Als je de wrap wilt beleggen met komkommer, snijd dan even de zaadlijsten eruit. Zo voorkom je dat de wrap sompig wordt.

Besmeer de volkoren wrap met hummus en leg de groente vervolgens in het midden van de wrap. Je kunt de wrap makkelijk oprollen in zilverfolie, maar je kunt het ook goed bewaren in een bakje. Eet smakelijk!

wraps-recept-lunch

Wrap caprese

Je hebt nodig:

Voor 1 wrap

 • 1 volkoren wrap
 • 1/4 avocado
 • 1/4 mozzarella
 • Plakjes tomaat
 • Zout en peper

Zo maak je het:

Prak als eerste de avocado fijn en breng het op smaak met zout en peper. Snijd vervolgens de tomaat en mozzarella in plakjes. Besmeer de volkoren wrap hierna in met avocado. Beleg de wrap met plakjes tomaat en mozzarella, strooi hier nog wat zout en peper naar smaak over. Rol de wraps goed op. Eet smakelijk!

hilicious

Deel het recept vooral met je vriend of vriendin, zodat iedereen binnenkort aan de wraps als lunch zit. Ik vind het erg leuk om van jullie te horen welk recept jullie nog wel kunnen gebruiken. Als je iets te binnen schiet, stuur dan vooral een berichtje. Heb je deze wraps gemaakt? Deel het dan op Instagram onder de hashtag #hilicious. Misschien is dit wrap recept ook wel iets voor jou.