wraps-spinazie-feta
Diner,  Lunch,  Recepten

Wraps met spinazie en feta – gezond en makkelijk

Makkelijk, lekker en gezond. Dat zijn deze wraps met spinazie en feta. Je maakt het af met wat guacamole en een salade ernaast. Lees hier het recept. 

Het is weer tijd voor een makkelijk maar heerlijk recept. Je hebt misschien wel gemerkt dat wrap gerechten echt een favoriet van mij zijn en ik varieer hier graag mee. Laatst maakte ik gezonde quesadillas en deze waren een succes! Ik kreeg heel veel foto’s toegestuurd van jullie! Daar werd ik erg blij van, dus ik besloot weer eens een variatie te maken.

Je kent spanakopita misschien wel. Dat is een Griekse bladerdeegtaart met spinazie en feta. Dit zette mij aan het denken. Hoe lekker is dit als wrap? Ik ging aan de slag en de wraps met spinazie en feta waren een succes! Ik voegde ook zongedroogde tomaatjes toe. Deze geven een een lekkere zoute bite aan het gerecht. In minder dan 20 minuten maak je dit gerecht, super makkelijk dus! Je kunt het als lunch of diner eten en wat mij betreft zelfs als ontbijt.

wraps-spinazie-feta

Je hebt nodig:

Voor 2 personen

  • 4 volkoren wraps
  • 400 g spinazie
  • 75 g feta
  • Klein handje zongedroogde tomaatjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak

Voor erbij:

wraps-spinazie-feta

Zo maak je het:

Laat als eerste de spinazie slinken in een pan. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Wanneer de spinazie is geslonken laat je het goed uitlekken. Zo worden de wraps niet sompig.

Breng de spinazie op smaak met zout, peper en oregano. Nu kun je de wraps opmaken. Verdeel het spinaziemengsel over de wraps en strooi de zongedroogde tomaatjes erover. Brokkel vervolgens de feta erover. Vouw de wraps dicht en grill beide kanten in een grillpan, totdat je grillstrepen ziet.

Serveer het gerecht met je favoriete saus en een frisse salade. Geniet van de wraps met spinazie en feta!

hilicious

Met wie wil jij deze wraps met spinazie en feta maken? Deel het vooral met diegene en vergeet het niet te delen op Instagram! Dat vind ik namelijk altijd superleuk om te zien.