
Yoghurt toast met Hollandse aardbeien
Ultiem genieten met deze yoghurt toast met verse aardbeien. Met een paar ingrediënten maak je dit fantastische ontbijtje. Ook lekker als lunch.
Deze yoghurt toast doet me een beetje denken aan wentelteefjes, maar dan in een nieuw jasje. Dit recept ging vorig jaar helemaal viraal op social media, maar ik vind het vandaag de dag nog steeds een leuk recept. Al helemaal met verse Hollandse aardbeien is het heerlijk. Een verwenontbijtje dat ook nog eens gezond is. Geen aardbeien in huis? Dit recept kan ook met (diepvries) bosbessen of frambozen.
Nog meer ontbijt inspiratie? Deze cottage cheese pancakes, deze gezonde wafels of deze appeltaart baked oats moet je proberen.
Je hebt nodig:
Voor 5 broodjes (2 personen)
- 5 volkoren boterhammen
- 2 eieren
- 4 el yoghurt
- 1 el honing
- 1 tl kaneel
- Handje aardbeien
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng daarna de eieren, yoghurt, honing en kaneel in een kom tot een geheel. Druk vervolgens met je handen de boterhammen binnen de korstjes een beetje plat. Zo ontstaat er een kuiltje waar je zometeen het mengsel in kunt doen, zonder dat het er vanaf glijdt.
Verdeel het mengsel over de boterhammen. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de boterhammen. Bak het brood 12 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het mengsel is gestold.
Bestrooi eventueel met wat poedersuiker en serveer met extra aardbeien. Eet smakelijk!
Ga jij deze yoghurt toast maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

