zalm-oven-recept
Diner,  Recepten

Zalm uit de oven met citroen | makkelijk recept

Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan een vers stukje zalm. Met dit makkelijke recept krijg je boterzachte zalm uit de oven dat bijna niet kan mislukken.

Wie wordt er niet blij van zalm uit de oven? Boterzacht en ontzettend lekker, vooral met wat citroen. Het perfecte gerecht om eens mee uit te pakken, zonder dat het al te veel moeite kost. Fantastisch in combinatie met gebakken aardappeltjes uit de oven. Bijvoorbeeld dit recept voor gebakken aardappelen.

zalm-oven-recept

Je hebt nodig:

Bijgerecht voor 2 personen

  • 2 zalmfilets*
  • Halve citroen
  • 2 tl mosterd
  • 2 el zuivelspread
  • Paar takjes dille of peterselie (optioneel)
  • Olijfolie, peper en zout

*Als je zalm uit de diepvries gebruikt, zorg dan dat de zalm helemaal ontdooid en drooggedept is.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe zuivelspread en mosterd in een schaaltje en roer door. Snijd de citroen in dunne schijfjes. Maak een inkeping in de zalm door ‘m aan de zijkant in te snijden. Zorg ervoor dat je de zalm niet helemaal doorsnijdt, maar dat er wel genoeg ruimte is om de zuivelspread en schijfjes citroen erin te stoppen.

Smeer nu in de inkeping van de zalmfilets de zuivelspread en verdeel de schijfjes citroen over de zalmfilets. Voeg eventueel wat dille of peterselie toe. Vouw nu de zalmfilets dicht en doe in een ovenschaal. Doe een beetje olijfolie over de zalmfilets en voeg zout en peper toe. Bak de zalm in zo’n 15 tot 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Ga jij dit recept voor zalm uit de oven maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.