
Zalm teriyaki met broccoli – makkelijk en gezond recept
Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn en zeker niet met dit recept! Met een paar smaakmakers tover je deze heerlijke zalm teriyaki met broccoli op tafel. Voedzaam en lekker!
Na een heerlijk weekend Ameland vol gezelligheid en lekker eten, is het tijd om weer even gewoon gezond te doen. Soms heb ik zin om lekker uitgebreid te koken, maar nu had ik zin in iets lekker simpels. Zalm teriyaki met broccoli maak je in een handomdraai.
Het is niets voor niets dat broccoli zo populair is onder de fitness goeroe’s. Broccoli zit namelijk vol vitaminen, mineralen en vezels. Daarnaast zitten er antioxidanten in die je beschermen tegen schadelijke stoffen. Combineer je dit met zalm, dan is het nog voedzamer. Zalm is namelijk een vette vissoort en het is aan te raden om dit 1x per week te consumeren. Viszuren zijn namelijk goed voor je hart- en bloedvaten. Deze keer at ik rijst bij het gerecht, maar je kunt ook voor volkoren couscous of bulgur gaan.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen
- 1 broccoli
- 150 g zilvervlies rijst, volkoren couscous of bulgur
- 2 zalmfilets
- 1 el ketjap
- 1 el sojasaus
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember of halve tl gemberpoeder
- Olie om in te bakken
*Je kunt eventueel nog wat lente-uitjes, sesamzaadjes of koriander over de zalm strooien.
Zo maak je het:
Hak als eerste de knoflook en gember fijn. Marineer vervolgens de zalmfilets in ketjap, sojasaus, knoflook en gember.
Snijd hierna de broccoli in roosjes. Kook ondertussen de rijst, couscous of bulgur volgens de verpakking.
Doe hierna een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in zo’n 4 minuten op elke kant goudbruin.
Kook ondertussen de broccoli in zo’n 4 minuten beetgaar.
Serveer de zalm teriyaki met broccoli eventueel met wat lente-uitjes, sesamzaadjes of koriander. Eet smakelijk!
Heb jij de zalm teriyaki met broccoli gemaakt? Vergeet het dan niet te delen op Instagram. Ik vind het namelijk altijd superleuk om te zien! Maak ook eens deze teriyaki noedels met biefstuk als je hier blij van wordt.

