zelf-currypasta-maken
Diner,  Recepten,  Spreads

Zelf currypasta maken – makkelijk recept

Zelf currypasta maken doe je zo! Eigenlijk is het erg makkelijk en nog tien keer lekkerder dan kant-en-klare currypasta. Lees verder hoe je het maakt.

Eigenlijk koop ik altijd een kant-en-klare currypasta, maar sinds ik heb ontdekt hoe makkelijk het is om zelf te maken wil ik niet meer anders. De smaak is namelijk nóg lekkerder. Alle ingrediënten kun je gewoon in de supermarkt kopen. Citroengras geeft een frisse smaak aan de pasta. En misschien heb je nog nooit van trassie gehoord. Dat is een garnalenpasta dat veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken. Voor je bang bent dat je het hierna niet meer gebruikt: trassie is lekker als je nasi of gehaktballen maakt.

Gelijk een tip: maak deze zoete aardappel curry met zelfgemaakte currypasta.

zelf-currypasta-maken

Je hebt nodig:

  • 1 citroengras/ sereh (het witte gedeelte van de stengel)
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 afgestreken el kerriepoeder
  • Halve rode ui
  • 1 tl trassie
  • Sap 1 limoen
  • 1 tl suiker

Zo maak je het:

Snijd het witte gedeelte van het citroengras in kleine stukjes. Als je niet van pittig houdt snijd je de zaadlijsten van de rode peper eruit. Snijd de rode peper, knoflook en rode ui in kleine stukjes. Maak vervolgens alle ingrediënten fijn met een vijzel of keukenmachine. Uiteindelijk ontstaat er een currypasta.

Tip: Dit recept is genoeg voor als je 1x een curry maakt voor 4 tot 5 personen. Je kunt ook een deel van de currypasta invriezen.

Gezond en makkelijk, dit wil je! Zelf currypasta maken, zo makkelijk kan het zijn. Deel een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.