zelfgemaakte-lasagne
Diner,  Recepten

Zelfgemaakte lasagne | Gezond & makkelijk

Niets lekkerder dan zelfgemaakte lasagne. Echt comfort food! Rijke smaken van de tomatensaus en ultiem genieten van het laagje kaas.

Zelfgemaakte lasagne is misschien wel mijn lievelingseten. De rijke smaken van de tomatensaus, het laagje kaas en het warme ovengerecht is alles wat je wilt met deze winterse temperaturen. Het kost even wat tijd, maar moeilijk is het niet. En je krijgt er zoveel voor terug.

Als je blij wordt van deze zelfgemaakte lasagne, moet je ook eens tussen deze pompoen recepten kijken. Dat zijn ook heerlijk winterse recepten!

zelfgemaakte-lasagne

Je hebt nodig:

  • 300 g mager rundergehakt
  • 400 g wortels
  • 5 stengels bleekselderij
  • 250 g champignons
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 680 g tomaten passata
  • 1,5 el Italiaanse kruiden (of 3 takjes verse kruiden, bijv. tijm, rozemarijn en oregano)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 150 g volkoren lasagne bladen
  • 100 g geraspte kaas
  • Zout, peper en olie

Bechamelsaus

  • 25 g boter
  • 25 g volkorenmeel
  • 250 ml melk
  • 1 tl mosterd
  • Snufje nootmuskaat

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de groente schoon en schil de wortels. Hak de wortels, bleekselderij, champignons, uien en knoflook fijn. Dat gaat snel als je dat in delen in de blender, keukenmachine of hakmolen doet.

Verhit wat olie in een pan en bak het gehakt rul en bruin. Doe hierna de fijne groente erbij en bak zo’n 15 minuten mee, totdat de groente zacht is en het meeste vocht is verdampt. Voeg de tomaten passata, balsamicoazijn en Italiaanse kruiden toe en laat nog zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt boter in een pan en voeg op laag vuur het meel toe. Roer goed door en laat het meel zo’n 3 minuten garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Roer de mosterd en een snufje nootmuskaat erdoor. Proef en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

Doe nu een laagje tomatensaus in een ovenschaal, daarna een laagje lasagne bladen. Herhaal dit proces en eindig met een laag bechamelsaus en geraspte kaas. Doe 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Ga jij deze zelfgemaakte lasagne maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.