
Zelfgemaakte tzatziki – makkelijk recept
Er gaat niets boven zelfgemaakte tzatziki! De frisse yoghurtsaus met komkommer is geweldig in de zomer. Maak er een uitje van en haal zuivel bij een boer bij jou uit de buurt. Dan smaakt de tzatziki nog beter.
Als je deze zelfgemaakte tzatziki hebt geproefd wil je niet meer anders. De tzatziki van de supermarkt smaakt dan ineens naar een soort mayonaise. Door ook nog frisse kruiden toe te voegen til je de zelfgemaakte tzatziki naar een hoger level. Maak er een leuk zomers uitje van en kijk wat er bij jou in de buurt te verkrijgen is. Misschien is er wel een volkstuintje waar je kruiden kunt halen of een boer die zuivel verkoopt in jouw regio.
Probeer ook eens deze wortelspread, de textuur daarvan doet me een beetje denken aan filet American. Oh en deze eiersalade met truffel is ook geweldig!
Je hebt nodig:
Voor 1 grote kom
- 1 komkommer
- 500 ml yoghurt *
- 1 el olijfolie
- 2 takjes munt
- 2 takjes dille
- Zout en peper
- 2 teentjes knoflook
*Ik vind volle yoghurt van de boer of een dikke Griekse yoghurt het lekkerst voor dit recept.
Zo maak je het:
Rasp de komkommer fijn en laat de komkommer uitlekken in een zeef of vergiet. Doe de uitgelekte komkommer in een kom en roer de yoghurt en olijfolie erdoor. Snijd de dille, munt en knoflook fijn en roer deze ingrediënten ook door de yoghurt. Breng de tzatziki extra op smaak met zout en peper. De tzatziki is het lekkerst als je het even in de koelkast laat staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Serveertip: Lekker als dip, maar ook als saus voor bij je wrap of burger. Eet smakelijk!
Gezond en makkelijk, dit wil je! Heb jij deze zelfgemaakte tzatziki gemaakt? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden. Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

