
Zoete aardappel met granaatappelpitjes – gezond kerst recept
Dit verassende bijgerecht is het hoogtepunt van het kerstdiner! De combinatie van zoete aardappel met granaatappelpitjes is geweldig. Hazelnoten en kaneel maken het af.
De kerstmuziek kan aan, de foute truien kunnen weer uit de kast worden gehaald en misschien heb je zelfs al een beetje kerstmenu stress. Dat laatste is niet nodig, want deze zoete aardappel met granaatappelpitjes wil je als bijgerecht. Een snufje kaneel verwacht je misschien niet direct bij zoete aardappelen, maar het is een gouden combinatie. De granaatappelpitjes zijn, naast dat ze het hele gerecht opfleuren, een frisse tegenhanger. En dan de heerlijke hazelnoten… Nog een voordeel: De zoete aardappel kun je alvast bereiden in de oven en dan bij kerst alleen nog even opwarmen. Dit scheelt weer tijd. Ik vind dit gerecht zo lekker dat ik het altijd wel kan eten, dus het hoeft niet alleen bij kerst geserveerd te worden.
Benieuwd naar meer kerstinspiratie? Kijk dan eens tussen deze makkelijke kerst voorgerechten of ga voor deze gekleurde worteltjes uit de oven. Allemaal makkelijk, lekker en net even iets anders. En: Dit kerst dessert wil je! Een no bake cheesecake met cantuccini koekjes en stoofpeertjes.
Je hebt nodig:
Voor 4 personen
- 4 of 6 zoete aardappelen
- 50 g granaatappelpitjes
- 50 g hazelnoten
- Snufje kaneel
- Olie
Zo maak je het:
Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Was hierna de zoete aardappelen en snijd de aardappelen over de lengte doormidden en kerf er een ruitpatroon in.
Doe hierna de zoete aardappelen in een ovenschaal. Smeer de aardappelen in met een beetje olie en bak ze in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Doe hierna een snufje kaneel over elke zoete aardappel en garneer het gerecht met granaatappelpitjes en hazelnoten. Eet smakelijk!
Heb jij een van mijn kerstrecepten gemaakt? Deel het dan vooral met mij op Instagram! Ik vind het altijd fantastisch om te zien dat jullie mijn recepten maken.

