zoete-aardappel-stamppot
Diner,  Recepten

Zoete aardappel stamppot met andijvie

Het is stamppot-weer! Deze zoete aardappel stamppot met andijvie is extra lekker door zongedroogde tomaten, gerookte kipfilet en feta. Met een paar ingrediënten maak je het.

De truien kunnen weer uit de kast worden gehaald, de dekentjes liggen weer op de bank en de kaarsjes kunnen weer aan. Het was al een tijdje officieel herfst, maar nu voelt het ook echt zo. Regenachtig weer is niet leuk als je er doorheen moet fietsen, maar als je warm thuis zit is het zo erg nog niet. Zeker met een bord zoete aardappel stamppot voor je.

Wat deze zoete aardappel stamppot met andijvie zo lekker maakt is dat er zongedroogde tomaten, feta en gerookte kip in zit. Dat geeft een heerlijke twist aan het gerecht. Kijk in het recept naar variatie tips, want je kunt volop variëren. Applaus voor alle food fotografen die stamppot sexy op de foto weten te krijgen, want dat vind ik echt moeilijk. Uiteindelijk gaat het om de fantastische smaak en dat zit met dit recept meer dan goed!

Meer stamppot inspiratie? Dit is mijn oma’s recept: stamppot hete appeltjes, oftewel hete bliksem.

zoete-aardappel-stamppot

Je hebt nodig:

Voor 4 personen

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 800 g gesneden andijvie*
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 300 g gerookt kipfilet**
  • 50 g feta
  • 3 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 4 tl oregano
  • Zout, peper en olie

*Je kunt ook eens variëren met spinazie in plaats van andijvie.

**Liever vega? Gebruik dan 75 g gerookte amandelen.

Zo maak je het:

Schil de zoete aardappelen en snijd daarna in blokjes. Kook de zoete aardappelen in een bodempje water in zo’n 10 tot 15 minuten gaar. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Snijd het gerookte kipfilet en de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zacht.

Zodra de ui zacht is doe je een snuf zout en de oregano, gerookte paprika- en komijnpoeder erbij. Roerbak de andijvie ook even mee, zodat je het zometeen makkelijker door de zoete aardappelen kunt stampen.

Wanneer de zoete aardappelen gaar zijn giet je het water af en stamp je het fijn. Stamp de andijvie en uien erdoor. Proef en breng extra op smaak met zout en peper. Roer als laatste feta, zongedroogde tomaatjes en gerookt kipfilet erdoor. Eet smakelijk!

Ga jij zoete aardappel stamppot maken? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.