
5x zomerse recepten | Makkelijk & gezond
5x zomerse recepten voor bij deze warme temperaturen. Allemaal makkelijk te maken en vooral ontzettend lekker. Welke kies jij?
Kies jij voor gegrilde watermeloen van de BBQ met feta en munt? Of ga je toch voor de verfrissende gazpacho? Dat is een koude soep, ja je leest het goed. Verfrissend en ontzettend smaakvol. Een lekkere pastasalade met nectarine, mozzarella en parmaham doet het ook altijd goed. Heerlijk om mee te nemen of gewoon thuis te eten. En de plaattaart met courgette ziet er niet alleen fantastisch uit, maar smaakt ook zo! Lekker bij de borrel of als diner. Last but not least, de kikkererwtensalade. Heerlijk bij de BBQ als bijgerecht of als lunch. Welke van deze zomerse recepten kies jij?
Gegrilde watermeloen met feta en munt
Maak een feestje van je barbecue met dit frisse recept. De combinatie van watermeloen met feta en munt is een heerlijke toevoeging voor elke BBQ. Hier vind je het recept.
Gazpacho
n Spanje zijn ze er gek op, gazpacho is daar een hit met het warme weer. Gazpacho is een soep die je van rauwe groente maakt en je eet ‘m koud. Het klinkt misschien een beetje gek om een koude soep te eten, maar het is super lekker. Zeker met dit warme weer ga ik niet uren in de hete keuken staan, daarom is dit recept geweldig.
Pastasalade met nectarine en parmaham
Deze pastasalade is ideaal voor een warme zomerse dag. Het zoete van de nectarine gaat perfect samen met het zoute van de parmaham. Het recept vind je hier.
Plaattaart met courgette en feta
Deze zomerse plaattaart met courgette ziet er niet alleen fantastisch uit, maar smaakt ook zo! Je kunt dit als echte weekend bite eten bij de borrel, maar ook als bijgerecht of maaltijd als je er nog wat extra’s bij serveert.
Kikkererwten salade
Bomvol goede voedingsstoffen en smaak! Deze kikkererwtensalade is geweldig als lunch, maar doet het ook goed als bijgerecht. Als het weer het toelaat en we kunnen barbecuen is dit bijvoorbeeld heerlijk voor erbij. Munt, peterselie, citroen en feta zijn echte smaakmakers, waardoor deze salade fantastisch is.
Je hebt nodig:
Voor 2 personen bij de lunch of voor 4 personen als bijgerecht
- 400 g kikkererwten
- Halve komkommer
- 1 paprika
- 250 cherry tomaten
- 7 g verse munt of 2 tl gedroogde munt
- 10 g verse peterselie
- Sap + rasp halve (biologische) citroen
- 50 g feta
- 1 el extra vierge olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het:
Snijd de komkommer en paprika in blokjes en snijd de cherry tomaten in vieren. Vervolgens snijd de je munt en peterselie fijn. Grill de paprika in 4 minuten in een pan op hoog vuur en keer regelmatig om. Spoel de kikkererwten af en was de citroen. Doe de kikkererwten, gegrilde paprika, komkommer en cherry tomaten in een kom. Doe het rasp en sap van een halve citroen erbij en breng verder op smaak met munt en peterselie. Roer een eetlepel extra vierge olijfolie erdoor. Brokkel feta over de salade. Proef en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Eet smakelijk!
Welke van deze 5 zomerse recepten kies jij? Deel dan een foto op Instagram. Dat vind ik superleuk om te zien! Als eerste mijn recepten zien? Ik schrijf 3x per week een recept voor Dagblad van het Noorden.Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je mijn recepten in de krant spotten, maar natuurlijk ook online.

